Loading...

همه چیز در مورد برنج هاشمی

0 نظر
همه چیز در مورد برنج هاشمی
امروز میخواهیم در این مقاله در مورد برنج هاشمی صحبت کنیم و اینکه این برنج را بهتر بشناسیم. با ما در ادامه همراه باشید...

برنج هاشمی ، ابتدا در گیلان به دست کشاورزی هوشمند و نابغه به نام یوسف هاشمی کاشته شد. که در مقالات قبلی در مورد کشف این برنج صحبت کرده ایم.برنج هاشمی ،از بهترین و برترین برنج های خوب و خوش پخت ایرانی است . 

برنج هاشمی  از آن گونه برنج های  ایرانی است که در برابر آفت های برنج ، مقاوم است.  این نوع از برنج ایرانی ، به دلیل باریک بودن ساقه ، خود مانع حضور کرم ساقه خوار درون خود می شود. همین دلیلی است که کشاورز ، سم کمتری را برای دفع آفت استفاده نماید.

برنج هاشمی از نظر شکل و ظاهر

برنج هاشمی جزو برنج های قدبلند به حساب می آید. یعنی ساقه و خوشه آن بلندتر  از برنج های دیگر است. وقتی که خوشه آن را در کنار برنج های خوب دیگر ، همچون برنج علی کاظمی قرار می دهید، متوجه می شوید که طول بیشتری دارد. تعداد شلتوک هایی که در طول خوشه قرار گرفته اند باعث می شوند که قد برنج بیشتر بشود. هم چون جوان رشیدی که حضورش در شالیزار ، جولان طراوت و تازگی است. خوشه آن نیز طول بیشتری دارد و بلندتر از برنج های دیگر است.

 ارتباط برنج هاشمی با زمین زراعی

به دلیل این که برنج هاشمی ، ساقه بلندی دارد ، هر زمینی نمی تواند این برنج خوب را داشته باشد و پرورش بدهد. زمین کاشت برنج هاشمی ، باید از نظر مواد مغذی در حد مناسبی باشد؛ وگرنه در صورتی که توانایی شالیزار در حدی نباشد که بتواند تغذیه مناسبی را برای برنج هاشمی داشته باشد، این برنج خم می شود و ساقه های آن روی زمین می افتد. به این حالت  اصطلاحا گفته می شود که ساقه برنج ، خوابیده  یا افتاده است. این مساله همیشه جزو دغدغه های کشاورزان برنج کار است و به شدت از افتادن این اتفاق، واهمه دارند ؛ به خصوص اینکه افتادن ساقه برنج ، سبب می شود که هزینه بیشتری برای درو به کشاورز تحمیل بشود.

برنج هاشمی دوسته است: 1. برنج هاشمی سرد 2. برنج هاشمی گرم

نوع سرد آن ، ساقه باریک تری نسبت به نوع گرم دارد. منظور از سرد بودن برنج هاشمی ، سرد بودن در طبع و مزاج نیست که در طب سنتی گفته می شود؛ بلکه منظور آن است که نوع سرد برنج هاشمی ، یک هفته تا ده روز دیرتر از نوع گرم تر آن می رسد. به گفته خود یوسف هاشمی ، کاشف برنج هاشمی ، نوع سرد برنج هاشمی بهتر  از نوع گرم آن می باشد.

برنج هاشمی استان گیلان

این استان مبدا پیدایش این برنج است و در سال های بعد استان های دیگر هم اقدام به کشت این محصول نمودند اما همچنان میتوان گفت برنج هاشمی استان گیلان داری کیفیت مناسب تری نسبت به برنج های کشت شده در مناطق دیگر است. آستانه اشرفیه و تالش ، لنگرود ، لاهیجان و … از جمله شهرهایی هستند که برنج هاشمی باکیفیت کشت می نمایند.

برنج هاشمی از نظر پخت

برنج هاشمی از نظر خوش پخت و خوش طعم بودن مورد پسندعامه قرار گرفته و بدلیل سازگار بودن این برنج با زائقه ایرانیان است که این برنج مورد استقبال همگان است و سرسفره میلیونها ایرانی سرو میشود.

نظرات
    ارسال نظر
    • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
    • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
    • - لطفا فارسی بنویسید.
    • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
    • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد