در هنگام خرید برنج ایرانی به چه نکاتی باید توجه کرد؟

در هنگام خرید برنج ایرانی به چه نکاتی باید توجه کرد؟
نکاتی هستند که شاید بنظر ساده بیاید اما دانستن این نکات در هنگام خرید برنج ایرانی خالی از لطف نیست و میتواند کمک زیادی به شما کند تا برنج با کیفیت و مرغوبی را تهیه کنید.

همه ما ایرانی ها برنج را یکی از مهم ترین مواد در سبد غذایی خود میدانیم. این روز ها واردات برنج خارجی باعث شده که تشخیص برنج اصیل ایرانی کمی دشوار تر شود. 

شناخت انواع برنج ایرانی

نکاتی که در هنگام خرید برنج ایرانی باید به آن توجه کرد

شاید شنیده باشید از پدربزرگ ها که از قدیم میگفتند برنج کهنه بهتر از برنج تازه است این بدین منظور است که برنج بعد از برداشت مقداری آب در خود دارد که این امر در پخت مشکلاتی در پی دارد از جمله میگویند چرا برنج تازه شفته میشود این به همان دلیل داشتن آب در خود است که میگویند بهتر است برنج مدت زمان زیادی بماند تا آب تبخیر و دانه های برنج سفت تر و خشک تر شوند در حین پخت کیفیت خوبی داشته باشد.

اما نکته مهم دیگر این است که نگه داری برنج کهنه هم مهم است تا کپک یا بوی نامطبوع نگیرد.

برنج ایرانی باید یکدست باشد یعنی اینکه مخلوطی از دانه های ریز و درشت و زرد و یا به اصطلاح رنگی نباشد.

هر چه در برنج دانه های شکسته که به اصطلاح به آن برنج نیم دانه میگویند، بیشتری داشته باشد از کیفیت برنج کم میشود.

دانه های برنج ایرانی نه خیلی شفاف و سفید هستند و نه خیلی کدر و بی رنگ بلکه برنج با کیفیت رنگی بلوری مات و عاج دار دارند و بعد از پخت عطر و طعم بی نظیری دارد.

برای اینکه عطر برنج خوب ایرانی را تشخیص دهید هوای گرم از دهان به مقداری از دانه‌های برنج بدمید.

یکی از راه‌های تشخیص برنج مرغوب از نامرغوب  این است که تعدادی از دانه‌های آن را زیر دندان خرد کنید. اگر دانه‌ها به سختی خرد شد، نشانه این است که برنج خشک‌تر بوده و کیفیت بالاتری دارد. هم‌چنین برنج مرغوب اغلب مزه تقریبا شیرین تری دارد و نشاسته بیشتری در آن حس خواهید کرد.

و در آخر اینکه بهترین راه برای تشخیص، نمونه گرفتن از مغازه‌دار و پخت نمونه برنج است.

ارسال نظر
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد