برنج گیلان

مقایسه برنج کاظمی با برنج هاشمی

خصوصیات برنج هاشمی

جالب است بدانید برنج هاشمی به دلیل دارا بودن ساقه های باریک و بلند در برابر هر گونه آفت مقاوم می باشد. کرم های ساقه خار به هیچ وجه نمیتوانند بر روی ساقه برنج هاشمی زندگی کنند و همچنین به همین دلیل سم کمتری برای از بین بردن افت ها های این نوع برنج استفاده می شود. برنج هاشمی هنگامی که در کنار سایر برنج ها قرار می گیرد به وضوح تفاوت ان مشخص است و در زمان پخت جدا از عطر و بوی دیوانه کننده بسیار قد می کشد. این محصول با کیفیت در زمین های که دارای مواد معدنی هستند کشت می شوند و دارای دانه هایی به رنگ سفید مایل به کرم و با قدی باریک و بلند می باشند.

خصوصیات برنج کاظمی

برنج کاظمی نسبت به برنج هاشمی دارای دانه هایی با قد کوتاه تری است و همچنین دم سیاه می باشد. اما به دلیل خوش پخت بودن این ضعف جزئی را جبران خواهد کرد. برنج کاظمی دارای ریشه های پر محصول است که از طعم و عطر خوبی بر خور دار می باشد اما لازم به ذکر است که این محصول قابل رقابت با برنج های طارم نیست. رنگ دانه های این برنج خوش طعم همانند برنج هاشمی سفید مایل به کرم می باشد که طول دانه ی خام ان 2/7 میلی متر است و بعد از پخت به 6/11 نیز خواهد رسید.

جالب تر این است که این محصول به دلیل اینکه جز برنج های پر محصول است بذر ان سریع تر سبز خواهد شد. 50 هکتار زمین های استان گیلان را برنج علی کاظمی تشکیل داده اند که حدود 20 درصد زمین های زراعی گیلان به حساب می آیند. در سال 1395 این برنج نامی معنوی نیز گرفت.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *