در این مقاله قصد داریم موضوع دوشاب گیلان را مورد بررسی قرار دهیم.
در گذشته تا امروزه به دلیل تغییر فصل ها و عدم امکان دسترسی به مواد غذایی در هر چهار فصل، از روش های گوناگونی برای نگه داری مواد غذایی استفاده می کردند تا بتوانند در سایر فصل ها نیز از آن استفاده کنند.
عصاره گیری از میوه ها از جمله ی این روش ها است.
در ادامه ی این مقاله به سوالاتی که ممکن است برای شما عزیزان پیش بیاید پاسخ خواهیم داد مانند:
دوشاب گیلان چیست؟
نحوه ی تهیه ی دوشاب گیلان چه گونه است؟
دوشاب گیلان
در مناطقی با آب و هوای کوهستانی درختانی خود رو می رویند که به گویش محلی به آن ها اربا می گویند که تهیه ی دوشاب از میوه ی این درخت در بین مردم بومی منطقه رواج دارد.
مراحل تهیه ی دوشاب گیلان
در ابتدا باید درختانی را انتخاب کنیم که دست خورده نباشند معمولا درختانی که در دامنه های کم شیب وجود دارند قبلا توسط کسانی دیگر چیده شده اند. برداشت میوه ی این درختان را در آخرین ماه پائیز انجام می دهند.
ثمره ی این درخت به خرمالوی جنگلی معروف است که مزه ای ملس طور دارد و هرچه قدر رسیده تر باشد دوشاب حاصل از آن بهتر است.
شاخه بریدن یکی از کار های بسیار دشوار است. پس از جدا کردن اربا از شاخه، آن ها را در ظرفی ریخته و با لگد له می کنیم و پس از آن خاکستر را به آن می افزاییم توجه داشته باشید که افزودن خاکستر مرحله ای بسیار ضروری می باشد چرا که منجر به خنثی کردن موادی می شود که در اربا وجود دارند و وجود آن ها دوشاب را بد طعم می کند.
در ادامه سه بار آبکشی می کنیم تا شیره ی حاصل زلال تر شود.
مخلوط بدست آمده را در روز بعد به لار انتقال میدهند تا شیره ی آن تصفیه شود سپس تمامی شیره ی بدست آمده را جمع آوری می کنیم و آن را می جوشانیم تا زمانی که به غلظت کافی برسد و بعد آن را در ظرفی تا خنک شود.
اکنون اربا دوشاب شما آماده است!